Асканійський дитячий ясла-садок, Асканія-Нова
Херсонська область, Каховський район

День Гідності та свободи Україна під гаслом «Заряджені Гідністю і жагою Свободи».

21 листопада Україна відзначатиме 10-у річницю початку Євромайдану та Революції Гідності, які змінили хід історії країни і усього світу.  День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом президента України №872/2014 від 13.11.2014 року. Цей день встановлено з метою збереження та донесення до наступних поколінь інформації про події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини, національних інтересів та європейського вибору української держави.

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.
Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як наріжних для українського суспільства.

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *